Célunk a fenntartható és versenyképes mezőgazdasági, élelmiszeripari és ipari termelés speciális szolgáltatásokkal való ellátása (vizsgálatok, szaktanácsadás, alkalmazott kutatások), amely a természeti környezet megóvására, az egészséges élelmiszerek előállítására összpontosít.

Cégtörténet

A MINERÁG Fejlesztési, Termelési és Kereskedelmi Kft. 1990. évben alakult Szekszárdon, magyar magánszemélyek részvételével.
A Minerág Kft. 2018 januárjától csatlakozott az Eurofins csoport hollandiai központú mezőgazdasági divíziójához, melynek eredményeként a hazai szabvány szerinti talaj- és növényvizsgálatokon felül az Eurofins Agro Testing Wageningen BV. teljes mezőgazdasági portfóliója is elérhetővé vált hazánkban.

Szolgáltatásainkkal a mezőgazdasági, élelmiszeripari és környezetvédelmi tevékenységet végzők munkáját segítjük, figyelembe véve a mindenkori hatályos jogszabályi előírásokat.

Munkatársaink képzettsége,szakmai felkészültsége, gyakorlata és elhivatottsága ,valamint laboratóriumunk felszereltsége alkalmassá teszi társaságunkat a széleskörű műszaki területen gyors és megbízható szolgáltatások végzésére.
Folyamatos műszaki fejlesztések következtében hazánk egyik legnagyobb kapacitású mintavételt is végző, akkreditált laboratóriumával rendelkezünk, melyre épül szaktanácsadási rendszerünk.

Hódmezővásárhelyi telephelyünk fő tevékenysége a precíziós gazdálkodás támogatása talajszkenner vagy műhold alapú zónalehatárolással, GPS alapú talajmintavételezéssel és applikációs térképfile készítéssel.

A hollandiai központú Eurofins Agro Testing Wageningen BV, mint Európa egyik legjelentősebb mezőgazdasági szaktanácsadó laboratóriuma - az Eurofins Minerág Kft-n keresztül is elérhető - szolgáltatásai közé tatozik például a Fertilizer Manager, ami egy 43 paraméterre kiterjedő talajvizsgálat és a hozzá kapcsolódó talaj- és növényspecifikus szaktanácsadás kombinációja, melyet egy 6 oldalas riport formájában adunk át partnereinknek; a DNS-vizsgálat alapú növényvédelmi diagnosztikai szolgáltatás, amely mintegy 100 gomba- és baktériumbetegség meghatározása lehetséges növényi részről; vagy az új módszerek közül a legperspektivikusabb a száraz NIR technológia talajvizsgálatokban történő alkalmazása, amely jelenleg 20 talajvizsgálati paraméter megbízható mérését teszi lehetővé néhány másodpercen belül.

Területi Szaktanácsadási Központként regisztrált szervezet a Minerág Kft. munkatársai szaktanácsadói névjegyzéken szereplő szakemberek.

Mintavétel

Mintavételi rendszerünk a Nemzeti Akkreditáló Testület által NAT-1-1207/2015. számon akkreditált.

Főbb területek:
- gabonafélék,
- olajmagvak
- állati és növényi zsírok és olajok,

Tovább...

Szaktanácsadás

A Kft dolgozóinál fontos követelmény, hogy minél szélesebb szakmai területet tudjanak átlátni, a saját szakterületükön kívül. A szakterületek átfogják az egész palettát, az állattenyésztéstől a növénytermesztésen át a környezetvédelemig és az élelmiszerbiztonságig.

Tovább...